7/7 bereikbaar bij stormschade – 0474/42.93.25

Machinepark

Goed gereedschap is het halve werk

De passie van Boomexpert zet zich verder in een uitgebreid en modern machinepark. De machines worden aangepast aan elke opdracht, groot of klein, zodat we steeds de meest efficiënte oplossing kunnen bieden. Bij de aankoop van nieuwe machines kiezen we steevast voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

Hakselaars

Wij beschikken over 5 versnipperaars, van een compacte machine die door een deuropening gaat tot een zware uitvoering waarmee we takken en bomen tot 30 cm diameter kunnen hakselen.
Voor moeilijk begaanbare terreinen hebben we een hakselaar op rupsen. Door de lage bodemdruk kan deze machine ingezet worden op natte of oneffen terreinen, zonder beschadiging van de ondergrond.
Kunt u de houtsnippers niet gebruiken? Wij nemen deze zonder meerkost mee en geven ze een tweede leven als biomassa of bodembedekking.

Stronkenfrezen

Krachtige en compacte machine die slechts 1m doorgang nodig heeft. Dankzij de rupsuitvoering kan deze vrijwel zonder schade over gazons rijden. De wortels worden ter plaatse vermalen in de grond, waarna er opnieuw kan geplant of gezaaid worden.
Ook geschikt voor het verwijderen van bamboe en hagen!
Bij beperkte doorgang maken we gebruik van onze kleinere machine, deze kan door een deuropening.
Voor meer gedetailleerde info over het uitfrezen van stronken kan u www.stronkenfrezen.be bezoeken.

Hoogtewerker

Onze Teupen spinhoogtewerker heeft een werkhoogte van 21m en een zijdelings bereik van 12m. Door de compacte afmetingen kan deze machine op moeilijk bereikbare plaatsen worden ingezet; volledig ingeplooid is deze machine slechts 1m breed.

De hoogtewerker wordt ook ingezet voor het verwijderen van begroeiing op gevels en daken.

 

 

 

 

Klepelmaaier

Zware bosklepelmaaier die probleemloos begroeiing en takken klepelt tot diameter 10 cm. De vegetatie wordt fijngemalen tot vlak boven de grond. Ideaal voor het efficiënt opruimen van verwilderde terreinen en verruigde weides.
Deze machine wordt ook veel gebruikt voor het maken van wandelpaden of jachtgangen in bosgebied.
Bij jonge bosaanplant wordt de klepelmaaier gebruikt om de boompjes vrij te stellen van onkruid.

Rupskraan met grijper

Rupskraan 4 ton uitgerust met aangepaste grijper om optimaal stammen en takken te hanteren. Compact maar onmisbaar bij grote boomwerken.

Containersystemen op tractor en vrachtwagen

Containersystemen op tractor en vrachtwagen geschikt voor het plaatsen en transport van containers op elke locatie en ondergrond. New Holland tractor met containersysteem, laadvermogen: 17 ton. Iveco vrachtwagen met containersystemen, laadvermogen: 11 ton.

Houtklievers

3 professionele klievers voor het klieven van stammen tot haardhout.
Naast een zware verticale kliever voor het stamhout beschikken we ook over een horizontale kliever met kruis. Deze klieft 4 blokken in 1 beweging, waardoor er zeer efficiënt brandhout kan geproduceerd worden.

Voor de doe-het-zelver bieden wij ook een kliefmachine aan in verhuur. Deze kliever staat op een aanhangwagen en mag met rijbewijs B vervoerd worden.

Toch geen zin om zelf de handen uit de mouwen te steken? Reken op Boomexpert voor een all-inclusive service; zelfs het stapelen van hout nemen we voor onze rekening.

Tractor met bosklem en frontlader

Uitermate geschikt voor het afvoeren van stamhout en takken op de werkplaats. Dankzij de compacte afmetingen is een doorgang van 2 m voldoende.
Door het lage gewicht is deze machine geschikt voor te werken op kwetsbare of natte gronden, waar grotere machines verdichting en insporing van de grond zouden veroorzaken.