7/7 bereikbaar bij stormschade – 0474/42.93.25

Olijfbomen

Bij Boomexpert kan u terecht voor exclusieve, winterharde olijfbomen.
Onze bomen worden rechtstreeks geïmporteerd uit Spanje.

Boomexpert kiest resoluut voor kwaliteit. Elke boom is handmatig in de kwekerij geselecteerd, waarbij we dankzij onze expertise steeds topexemplaren kunnen aanbieden. De bomen hebben op de kwekerij voldoende tijd gehad om een gezonde kluit en kruin te ontwikkelen, zodat zij zich zonder problemen kunnen aanpassen aan onze omstandigheden.

Daarnaast kan u bij Boomexpert ook terecht voor de aanplant of het plaatsen van de olijfboom op uw plaats naar keuze. Wij beschikken over diverse heftoestellen om de bomen op elke locatie te kunnen voorzien.

Als verdeler van ADEZZ plantenbakken kunnen we een ruime keuze aan geschikte potten aanbieden.
Bij aanplant in volle grond voorzien we alle voorbereidende grondwerken, zodat u zorgeloos van uw unieke boom kan genieten.

Onze olijfbomen zijn vrij te bezichtigen op volgende locaties:
– Vijflindenlaan 22 – 9630 Zwalm
– Hundelgemsebaan 42 – 9630 Zwalm

Een afspraak maken is niet nodig.

Ook interesse in een olijfboom in uw tuin? Bekijk alvast onze webshop voor het huidig aanbod of kom uw exemplaar persoonlijk uitkiezen op ons bedrijf.

Op zoek naar een groter exemplaar? Neem gerust contact op via het contactformulier.

 

Waarom kiezen voor olijfbomen van Boomexpert?

  • Kwalitatief de beste exemplaren op de markt, handgeselecteerd door onze boomexperten. Stuk voor stuk unieke bomen, rechtstreeks geïmporteerd uit Spanje.
  • Gegarandeerd vrij van ziekten.
  • Levering en plaatsing mogelijk op elke locatie dankzij ons uitgebreid machinepark.
  • Na-service mogelijk door onze gediplomeerde boomverzorgers.

ADEZZ plantenbakken

Als verdeler van ADEZZ hebben wij een ruim gamma aan plantenbakken ter beschikking voor olijfbomen. Dit Nederlands bedrijf produceert hoogwaardige bakken in cortenstaal, aluminium en hout. Van klassiek tot modern design, er is steeds een plantenbak die past bij uw stijl.

Klik hier om de catalogus van ADEZZ te bekijken.
Boomexpert voorziet de aanplant van de bomen in de door u gekozen plantenbak.

 

Verzorgingstips

Bij de aankoop van een olijfboom bij Boomexpert krijgt u steeds uitgebreid advies. Bij een goede verzorging gaat een olijfboom generaties mee. Hierbij alvast enkele algemene verzorgingstips:

VORST

Onze olijfbomen komen uit het binnenland van Spanje, waardoor ze vorstbestendig zijn. Wanneer de temperatuur onder -8°C is het wel aan te raden de plant extra beschermen. Dit kan door een (ademende) vliesdoek rond de kruin te bevestigen en stam in te pakken met jute. Bij zeer zware vorst kan een warmtelint rond de stam en takken een extra vorstbescherming bieden. Belangrijk is de kruin wel af en toe te luchten, laat het vliesdoek niet langer dan 1 week rond de boom.
Bij potplanten kan je de wortels extra beschermen door een bubbelfolie rond de pot te plaatsen.

WATER GEVEN

Olijfbomen zijn mediterraanse planten, waardoor ze niet veel water nodig hebben. Staat de boom in een pot, verlangt hij wel af en toe water bij droge periodes. Ook in de winter kan er een tekort aan water zijn. Je kan dit best controleren door een tiental cm diep in de aarde te voelen. De grond zou hier licht vochtig moeten aanvoelen.
In volle grond is een extra watergift niet nodig.
Opgelet met teveel water! Hierdoor gaan de wortels van olijfbomen rotten. Belangrijk is dus om een goed drainerende onderlaag te voorzien, zodat stagnerend water altijd weg kan lopen. Bij aanplant in volle grond is het aan te raden de boom licht verhoogd te planten.

SNOEIEN

Olijfbomen verdragen heel goed snoei. Het snoeien gebeurt best in het voorjaar (mei), waarbij je begint met eventueel dode en naar binnen groeiende takken te verwijderen. Daarna kan je boom in vorm snoeien indien gewenst. Per snoeibeurt mag tot 30 % van de bladmassa verwijderd worden.

VOEDING

Het eerste jaar na aankoop is het niet nodig de olijfbomen extra voeding te geven, wij voorzien onze potten steeds van langdurige meststof.
Na het tweede jaar kan er een beetje bijbemest worden met bladvoeding of vloeibare meststof. Aangezien olijfbomen van nature op arme gronden groeien hebben ze maar weinig extra bemesting nodig.