7/7 bereikbaar bij stormschade – 0474/42.93.25

Olijfbomen

Bij Boomexpert kan u terecht voor exclusieve, winterharde olijfbomen.
Onze bomen worden rechtstreeks geïmporteerd uit Spanje. Door onze nauwe contacten met lokale kwekers kunnen wij steeds bijzondere exemplaren aanbieden.

Boomexpert kiest resoluut voor kwaliteit. Elke boom is handmatig in de kwekerij geselecteerd, waarbij we dankzij onze expertise steeds topexemplaren kunnen aanbieden. De bomen hebben op de kwekerij voldoende tijd gehad om een gezonde kluit en kruin te ontwikkelen, zodat zij zich zonder problemen kunnen aanpassen aan onze groeiomstandigheden.

Daarnaast kan u bij Boomexpert terecht voor de levering of aanplant van de olijfboom, ook op moeilijk bereikbare plaatsen. Wij beschikken over diverse heftoestellen om de bomen op elke locatie te kunnen voorzien.

Onze olijfbomen zijn vrij te bezichtigen op volgende locaties (7d/7d)
– Hundelgemsebaan 42 – 9630 Zwalm
– Vijflindenlaan 22 – 9630 Zwalm

Ook interesse in een olijfboom in uw tuin? Bekijk alvast ons ruim aanbod hieronder of kom uw exemplaar persoonlijk uitkiezen op ons bedrijf.

Ben je niet zeker welke boom in je tuin past? Neem gerust contact op via het contactformulier.

Houtsnippers en schors

Brandhout

Olijfbomen

Toebehoren olijfbomen

Lavakorrels
Lavakorrels
Lavakorrels
€ 6,95

Toebehoren bomen

 

Waarom kiezen voor olijfbomen van Boomexpert?

  • Kwalitatief de beste exemplaren op de markt, handgeselecteerd door onze boomexperten. Stuk voor stuk unieke bomen, rechtstreeks geïmporteerd uit Spanje.
  • Gegarandeerd vrij van ziekten.
  • Levering en plaatsing mogelijk op elke locatie dankzij ons uitgebreid machinepark.
  • Na-service mogelijk door onze gediplomeerde boomverzorgers.

Verzorgingstips

Bij de aankoop van een olijfboom bij Boomexpert krijgt u steeds uitgebreid advies. Bij een goede verzorging gaat een olijfboom generaties mee. Hierbij alvast enkele algemene verzorgingstips:

VORST

Onze olijfbomen komen uit het binnenland van Spanje, waardoor ze vorstbestendig zijn. Wanneer de temperatuur onder -8°C is het wel aan te raden de plant extra beschermen. Dit kan door een (ademende) vliesdoek rond de kruin te bevestigen en stam in te pakken met jute. Bij zeer zware vorst kan een warmtelint rond de stam en takken een extra vorstbescherming bieden. Belangrijk is de kruin wel af en toe te luchten, laat het vliesdoek niet langer dan 1 week rond de boom.
Bij potplanten kan je de wortels extra beschermen door een bubbelfolie rond de pot te plaatsen.

WATER GEVEN

Olijfbomen zijn mediterraanse planten, waardoor ze niet veel water nodig hebben. Staat de boom in een pot, verlangt hij wel af en toe water bij droge periodes. Ook in de winter kan er een tekort aan water zijn. Je kan dit best controleren door een tiental cm diep in de aarde te voelen. De grond zou hier licht vochtig moeten aanvoelen.
In volle grond is een extra watergift niet nodig.
Opgelet met teveel water! Hierdoor gaan de wortels van olijfbomen rotten. Belangrijk is dus om een goed drainerende onderlaag te voorzien, zodat stagnerend water altijd weg kan lopen. Bij aanplant in volle grond is het aan te raden de boom licht verhoogd te planten. Voorzie bij aanplant een laag van ca. 10 cm lavakorrels. Bij zware (klei)grond is het tevens aan te raden om perliet en/of een bodemverbeteraar zoals Vertasol in te werken.

SNOEIEN

Olijfbomen verdragen heel goed snoei. Meer zelfs, voor een vol en gezond bladerdek is dit noodzakelijk.  Het snoeien gebeurt best in het voorjaar (april-mei), waarbij je begint met eventueel dode en naar binnen groeiende takken te verwijderen. Daarna kunnen de takken die te lang zijn ingekort worden tot ca. 10 à 20 cm. Dit lijkt drastisch, maar stimuleert de boom om nieuwe en jonge scheuten aan te maken vanuit de stam en gesteltakken. Bomen die niet worden gesnoeid gaan na verloop van tijd enkel op het uiteinde bladeren hebben, en niet meer in de kruin zelf. Als je zo’n olijfboom hebt kan je deze best volledig knotten tot op ca. 10 cm van de gesteltakken.

VOEDING

Om je olijfboom in topconditie te houden is het regelmatig toedienen van voeding aan te bevelen. Vooral bomen in pot kunnen wat extra bijbemesting gebruiken in het groeiseizoen. Bij voorkeur maak je gebruik van een vloeibare meststof afgestemd op mediterrane planten. Deze vloeibare meststof met ijzer en andere micronutriënten is specifiek samengesteld voor olijfbomen en vijgen. De evenwichtige meststof bevat alle nodige voedingsstoffen en micro-nutriënten voor een goede plant- en vruchtontwikkeling. Het hoge fosforgehalte zorgt voor een stevige plant.
Dosering: 2 dopjes vloeibare meststof per 5 liter gietwater. Om de twee weken van maart tot oktober.

 

ADEZZ plantenbakken

Als verdeler van ADEZZ hebben wij een ruim gamma aan plantenbakken ter beschikking voor olijfbomen. Dit Nederlands bedrijf produceert hoogwaardige bakken in cortenstaal, aluminium en hout. Van klassiek tot modern design, er is steeds een plantenbak die past bij uw stijl. Daarnaast is maatwerk ook mogelijk.

Klik hier om de catalogus van ADEZZ te bekijken.
Boomexpert voorziet de aanplant van de bomen in de door u gekozen plantenbak.