7/7 bereikbaar bij stormschade – 0474/42.93.25

Stronken frezen

Frezen van stronken

Boomexpert verwijdert boomstronken en boomwortels met behulp van een sterke maar compacte machine. Een doorgang naar de stronken van minder dan 1 meter is voldoende, en dit zonder schade aan gazon of verharding.

De freesmachine freest de boomstronk en wortels in de grond tot kleine houtsnippers die daarna gemakkelijk verteren. Daarna kan probleemloos die plek worden voorzien van nieuwe beplanting.

Er zijn dus na uitvoering van het werk geen zware stronken meer af te voeren. Met onze sterke freesmachine kunnen wij elke boomstam op nagenoeg elke locatie verwijderen tot een diepte van 50 cm onder het maaiveld, in regel zijn de boomstronken dan volledig verdwenen.

 

Een boomstronk uitfrezen met een freesmachine is de meest efficiënte, veilige en kosteneffectieve methode om een boomstronk uit de grond te verwijderen en ja, zelfs voor bamboe.

Veel gestelde vragen over stronkenfrezen

Kan een stronkenfrees ook struiken, hagen en bamboe verwijderen?

Ja! De frees kan tevens bamboe en struikenwortels fijnmalen. Bij bamboe is het wel aangeraden om nadien de uitgefreesde grond af te voeren, aangezien zelfs kleine wortelstukjes nog groeikrachtig zijn.
Hagen staan dikwijls tegen een afsluiting of muur geplant. Door de grote nauwkeurigheid van onze machines kunnen wij zonder schade aan de omgeving de stronken verwijderen.

Welke doorgang is nodig?

Onze rups stronkenfrees heeft breedte van 95 cm en een hoogte van 120 cm. Bij kleinere doorgangen maken we gebruik van een compactere machine die door een deurgat kan.
Heeft u een stronk op een zeer moeilijk bereikbare plaats? Wij bekijken graag met u de mogelijkheden.

Kan ik onmiddellijk planten of zaaien op de grond?

In principe wel, maar het raadzaam de grond enkele weken te laten rusten aangezien deze is losgewoeld. Zo kan de grond opnieuw zakken naar zijn oorspronkelijk niveau.

Hoeveel kost een stronk uitfrezen?

De kostprijs voor het uitfrezen zijn van verschillende factoren afhankelijk. De hoeveelheid stronken en de diameters zijn de belangrijkste parameters.  In vrijwel alle gevallen is uitfrezen goedkoper dan uitgraven en afvoeren van de stronk.

Wat is jullie werkterrein?

Wij zijn actief in geheel België. Meerdere opdrachten worden per dag ingepland en logistiek gecombineerd, zodat wij nagenoeg overal dezelfde gunstige tarieven kunnen aanbieden.

Is een stronkenfrees huren niet goedkoper?

Over het algemeen is het voordeliger om het uitfrezen uit te besteden dan zelf een machine te huren. Wij kunnen reeds voor 120 € BTW incl. een stronk verwijderen. In veel gevallen kan je voor die prijs zelfs nog geen machine huren.

Voor meer info kan u ook onze site http://www.stronkenfrezen.be raadplegen.

Wenst u meer info over het uitfrezen van stronken?

Neem gerust contact op met ons, wij helpen u graag verder

Contacteer ons