7/7 bereikbaar bij stormschade – 0474/42.93.25

Snoeien

Snoeien van bomen? Boomexpert helpt u graag!

Het snoeien van bomen vereist de nodige zorg, kennis en ervaring. Wanneer een boom slecht wordt gesnoeid, kan dit leiden tot verzwakking of zelfs het afsterven van de boom.

Om het risico voor uzelf en de boom te verkleinen is het aangewezen om steeds beroep te doen op een vakman. Met de hulp van aangepaste klimuitrusting of onze eigen hoogtewerker kunnen wij elke boom schadeloos en correct snoeien. Het snoeiafval wordt ter plaatse versnipperd en kan, naargelang de wens van de klant, achterblijven of meegenomen worden.

Contacteer ons voor meer info

 

 

 

 

Er zijn verschillende soorten snoei

 • Reduceren van de kruin
  Wanneer bomen te groot zijn geworden voor een bepaalde standplaats of er teveel zonlicht wordt weggenomen, kan de kruin een deel terug worden gezet. Hierbij respecteren wij steeds de natuurlijke groeiwijze van de boom, waardoor er in latere ontwikkelingsfasen geen problemen ontstaan.
 • Verwijderen van dood hout
  Bomen met dood hout in vormen een permanent gevaar voor de omgeving. Dode takken kunnen namelijk op elk moment uitbreken en materiële of lichamelijke schade veroorzaken. Het is dus zeker aan te raden om deze op tijd te verwijderen.
 • Kandelaren / knotten
  Bij vormbomen (bv platanen) is regelmatig kandelaren noodzakelijk om de vorm te behouden. Ook knotbomen zoals knotwilgen en knot-essen dienen om de 5 à 6 jaar opnieuw geknot te worden. Indien dit niet gebeurt kunnen de takken te zwaar worden waardoor ze kunnen uitbreken.
 • Snoeien van fruitbomen
  Fruitbomen snoeien is een oude ambacht, die nog weinig mensen onder knie hebben. Onze medewerkers hebben de nodige opleiding en ervaring om alle soorten fruitbomen te snoeien. In tegenstelling tot andere snoeiwijzen staat niet de vorm maar de fruitproductie voorop. Om een maximale vruchtzetting te garanderen is correct snoeien belangrijk.
 • Verwijderen van overhangende / schurende takken

Wenst u meer info over het snoeien van bomen?

Neem gerust contact op met ons, wij helpen u graag verder

Contacteer ons